Verantwoord ondernemen

Maison Kelder is al meer dan 85 jaar in Den Haag en omstreken te vinden. We voelen ons verbonden met de stad en zijn betrokken bij onze regio. We steunen initiatieven en organisaties die bijdragen aan een verantwoorde leefomgeving. En we sparen het milieu waar dat kan. Met eerlijke producten en praktische oplossingen.

Duurzaam vervoer
Met onze ‘groene’ bestelbussen bezorgen we ons gebak aan huis. Omdat we geloven in een duurzame, milieuvriendelijke bezorgservice. Onze bestelbussen worden gekoeld op zonnecellen waardoor zware koelapparatuur niet nodig is. Wanneer we 'oude' bestelbussen vervangen, dan kiezen we indien mogelijk voor de duurzame varianten zoals elektrische bestelauto's. Zo rijden we in het centrum van Den Haag al geruime tijd met een elektrische bestelauto.

Binnen het bedrijf
Ook in de bakkerij, de winkels en het kantoor doen we er zo veel mogelijk aan om op een duurzame wijze te produceren en te werken. We scheiden afval daar waar dat mogelijk is en we kiezen zoveel mogelijk voor duurzame producten. Het cacao waar we mee werken is bijvoorbeeld Cocoa Horizons gecertificeerd. 

Reduceren van plastic
De oceanen lopen vol met plastic. Een ernstig probleem met grote gevolgen voor mens, dier en milieu. Ook al ontmoedigen we de aankoop van plastic tasjes, we begrijpen dat je ze soms nodig hebt.
Daarom bieden we ze je wel aan, maar vragen wij € 0,50 voor elk plastic tasje. Je steunt dan wel gelijk een goed doel: precies, het bestrijden van plastic afval! Jouw bedrag doneren we namelijk volledig aan de Plastic Soup Foundation! Meer informatie over deze organisatie vind je hier: https://www.plasticsoupfoundation.org/

Uiteraard verkopen we liever helemaal geen plastic tasjes, daarom is je donatie natuurlijk altijd welkom door bij het afrekenen een plastic tasje aan te kopen (zonder er één te ontvangen uiteraard)!

Sponsoring
Daarnaast steunen we organisaties die zich inzetten voor verbetering van welzijn, onderwijs, gezondheid en sport. Ons uitgangspunt is niet om geld te doneren, maar om middels het kosteloos aanbieden van onze producten een bijdrage te kunnen leveren. Organisaties kunnen deze dan bijvoorbeeld veilen aan de hoogste bieder of op één of andere manier te gebruiken om hun initiatief te ondersteunen.

Heeft u ook een initiatief? Dan horen we dat graag. We bekijken dan of uw organisatie in aanmerking kan komen voor sponsoring, op basis van de volgende criteria:

  • Het initiatief draagt bij aan verbetering van welzijn, onderwijs, gezondheid of sport;
  • Het initiatief spaart het milieu waar dat kan;
  • Het initiatief is niet gericht op steun aan individuën.

Voldoet u aan deze criteria? Neem dan contact met ons op en u krijgt zo snel mogelijk bericht. Sponsoraanvragen kunnen helaas alleen via e-mail worden behandeld: info@maisonkelder.nl

Snel Bestellen